maanantai 31. joulukuuta 2012

Kuurnaset


 Tänään käytiin Mikon ja ystävämme Harrin kanssa Tampereella kuvausreissulla tarkoituksena etsiä kohteeksi lähinnä taviokuurnia ja mahdollisesti myös tilhiä ja rastaita. Kyllähän niitä kuurnia löytyi useammastakin paikasta, mutta olosuhteet olivat paikoin vähän kehnot: linnut liian korkealla pihlajissa, kuvaaminen suoraa taivasta vasten ja toki haittasi myös yleinen oma kädettömyyteni saada kamerasta asetuksia kivoiksi.

Huomattavasti ovat kuurnamassat pienentyneet siitä mitä ne ovat syksymmällä olleet. Tyhjiksi kalutuista pihlajistakin voinee päätellä, etteivät nämäkään kuurnat välttämättä nurkilla enää kovin pitkään viihdy.




Reissun jälkeen käytiin Verkkokaupasta nappaamassa mulle kamerareppu, kun ei sellaista entuudestaan vielä ole ollut. Lowepron Flipside 300 tuntui vaihtoehdoista parhaalta eikä ollut hinnallakaan pilattu, joten moinen sieltä tarttui mukaan. Postin kautta odotellaan uv-filtteriä Sigmaan ja Benron DJ-90 tilttipäätä, Benron monopodin kaveriksi. Tänä vuonna onkin 'sijoitettu' paljon rahaa kuvausvehkeisiin, ei pitäisi kuvien laatu jäädä ainakaan kalustosta kiinni! Jos ei onnistu niin voi kattoa vain peiliin. :)

Kotimatkalla piti poiketa vielä Lempäälän Herralankoskelle kurkkaamassa koskikaroja, mutta oli sen verran porukkaa paikalla (kalastajia kaiketi), että jätettiin toiselle kertaa. Vajaa viikko sitten käytiin Mikon kanssa siellä myös kurkkimassa ja vähän kuvailemassa, mutta minua ei kuvien laatu miellyttänyt, joten kokeillaan väsäillä uutta karareissua myöhemmin. Josko nyt esille muutama semi-ok ruutu tuolta edelliseltä reissulta..

 Ai, ja hyvää uutta vuotta!

2 kommenttia:

  1. Nyt on ihan pakko kommentoida, että kyllä on aivan järyttävän upeita kuvia nuo kaksi ylimmäistä. Vautsi! Mitkä värit! Juuri mun makuun tuollaiset kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kiva että joku käy näitä kurkkimassa ja jotain kommentoimassakin, etten vallan itselleni aina kirjoittele. :D

      Poista